بر اساس اعلام اتحادیه بینالمللی مخابرات، شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران ۶ رتبه ارتقا یافته است.
همچنین در بررسیهای تخصصی امسال ITU از نظر میزان امتیاز در شاخص IDI یا همان توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز امتیاز ایران با افزایش ۴۷ درصدی از عدد ۵۵ به ۸۱ ارتقا پیدا کرد.
علاوه بر آن مقادیر زیرشاخص های ضریب نفوذ مشترکین پهنباند همراه، درصد استفاده از اینترنت و درصد خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در سال ۲۰۲۳ نیز به ترتیب از رشد ۱۵، ۹ و ۶ درصدی برخوردار شدند.
این خبر را امروز وزارت ارتباطات منتشر کرد و پس از آن امیر لاجوردی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پلتفرم ویراستی خبر این ارتقا را اعلام کرد. عیسی زارعپور وزیر ارتباطات نیز روی پست او نکاتی را اضافه کرد.
او در ویراستی نوشت:
«برخی دایم پالس منفی به مردم میدهند و پیشرفتهای را سانسور میکنند.»
این نتیجه تلاشهای زیادی چون:
اتصال ۷ هزار روستای جدید به شبکه
افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت شبکه زیرساخت
افزایش ۱۰ درصدی پوشش ۴G
و راهاندازی هزار سایت ۵G و … است.
انشالله با راهاندازی فیبر نوری در این شاخص و سایر شاخصها هم جهش خواهیم داشت.
شاخص جهانی توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از معتبرترین شاخصهای ارزیابی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که اتحادیه بینالمللی مخابرات منتشر میکند.
این شاخص به عنوان یک استاندارد برای اندازهگیری و مقایسه عملکرد توسعه موثر فناوری اطلاعات و ارتباطات به کار میرود.
این شاخص با هدف بهرهمندی عمومی و حداکثری از مزایا و فرصتهای دیجیتالیسازی و سنجش شکاف دیجیتالی در کشورهای مختلف به کار میرود.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، آخرین گزارش اتحادیه جهانی مخابرات در مورد اعلام شاخص IDI و رتبهبندی کشورها مربوط به سال ۲۰۱۷ بوده است .