سامانه تقریرات حوزه علمیه چیست؟

  • سامانه تقریرات
  • مرکز اموزش
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۱
  • ۲
سامانه تقریرات:

سامانه تقریرات دروس خارج حوزه، به عنوان یک ابزار آموزشی و پژوهشی قدرتمند، به طلاب و پژوهشگران حوزه علمیه امکان می‌دهد تا به راحتی به تقریرات دروس خارج دسترسی پیدا کنند، آنها را جستجو و مطالعه نمایند. این سامانه با هدف مدرن‌سازی حوزه علمیه و ارتقای سطح علمی طلاب، گامی مهم در جهت توسعه آموزش‌های دینی در فضای مجازی برداشته است. این سامانه، سامانه‌ای آموزشی، پژوهشی و اطلاع‌رسانی است که وظیفه گردآوری، غنی‌سازی، طبقه‌بندی، ارزیابی و فراهم کردن زمینه گفتگو پیرامون تقریرات علمی طلاب سطح خارج حوزه را در فضای مجازی بر عهده دارد و با استفاده از فناوری اطلاعات خدمات موردنیاز مدرسان، طلاب حوزوی و علاقه‌مندان به دروس خارج را ارائه خواهد کرد.

سامانه تقریرات دروس خارج  بستری مناسب برای اشتراک‌گذاری دانش  و همکاری علمی طلاب فراهم کرده است. طلاب می‌توانند تقریرات  خود را در این سامانه منتشر کنند، نظرات  سایر کاربران را مشاهده کنند و به تقریرات  مورد علاقه خود امتیاز دهند. علاوه بر این، اساتید نیز می‌توانند تقریرات را تایید و ارزیابی کنند.

هدف

نوشتن تقریر دروس از دیرباز مورد توجه تمامی طلاب حوزه‌های علمیه بوده است. این نوشتارها به قدری اهمیت دارند که بخش وسیعی از تولید علم را می‌توان به آن‌ها نسبت داد. سامانه تقریرات در جهت تجمیع و در دسترس بودن این تقریرات برای اساتید و طلاب محترم تولید شده است. علاوه بر آن، این سامانه می‌تواند به ارتقای کمی و کیفی تقریرها نیز کمک کند.

راهنمای ورود:

ورود به سامانه از صفحه اول پیشخوان امکان‌پذیر است. علاوه بر آن کاربران می‌توانند با مراجعه به سامانه taghrir.ismc.ir بخش‌های مختلف سامانه را مشاهده کنند.

برای آن دسته از کاربرانی که تمایل به ثبت تقریر و یا مشاهده تقریرات دارند، ورود به پرونده شخصی خود لازم است که این امر از طریق سرویس لاگین سامانه پیشخوان انجام می‌شود.

بخش های سامانه:

این سامانه در هفت سربرگ طراحی شده است:

دوره‌ها: دوره‌های درس خارج به دلیل گستردگی مباحث، چندین سال به طول می‌انجامند. در این بخش از سامانه این دوره‌ها را می‌توان با جزئیات کامل مشاهده کرد.

تقریرات: تمام تقریراتی که در سامانه بارگذاری می‌شوند، در این قسمت قرار می‌گیرند. با توجه به فیلترهایی که در سامانه طراحی شده است، می‌توان تقریرات را طبق دروس، اساتید و زبان فارسی و عربی گزینش کرد.

دروس: اطلاعات کلاس اعم از نام استاد، عنوان کلاس، زمان و مکان برگزاری کلاس توسط رابطین اساتید محترم در سامانه تعریف می‌شود. در این بخش می‌توان به تمامی این کلاس‌ها دسترسی پیدا کرد.

فقه معاصر: دروس فقه معاصر سالیانی است بنابر سند چشم‌انداز حوزه‌های علمیه در موضوعات جدید تدریس می‌شوند. این دروس با توجه به اهمیتشان در یک سربرگ جداگانه قرار دارند.

برای اساتید: سامانه، صفحه شخصی کاملی را برای هر استاد در نظر گرفته است که در آن، کلیه اطلاعات مربوط به دروس تدریس شده و تقریرات مرتبط با آن درس به صورت یکپارچه ارائه می‌شود.

جهت مقرّرین: مقرّرین می‌توانند با ایجاد یک پروفایل در سامانه، تقریرات خود را به اشتراک بگذارند و به راحتی به تقریرات سایر مقرّرین دسترسی پیدا کنند.

برای پژوهشگران و طلاب: سامانه با ارائه اطلاعات جامع در مورد مدارس، اساتید و مقرّرین، امکان پژوهش و مطالعه عمیق‌تر در زمینه دروس خارج را فراهم می‌آورد.

هر تقریری که در سامانه ثبت می‌شود، امکاناتی مانند ثبت نظر، تأیید و ذخیره آن تقریر در پرونده شخصی دارد که کاربران می‌توانند تمامی این اطلاعات را در پرونده شخصی خود مشاهده کنند.با این سامانه، جستجوی تقریرات به سادگی یک کلیک فاصله است. با استفاده از فیلترهای متنوع، می‌تونی به سرعت به تقریرات مورد نظرت در زبان و درسی که می‌خوای دسترسی پیدا کنی.